FacePay

Mobile payment system
Complete

FacePay

Sustav za mobilno plaćanje

FacePay je sustav za autentikaciju, autorizaciju i procesiranje novčanih transakcija. Umjesto kartice, kao instrument plaćanja koristi mobitel. U potpunosti zamjenjuje platne kartice te pruža dodatne usluge koje kartice, zbog svoje prirode, nisu u mogućnosti ponuditi.

Svojim karakteristikama se razlikuje od trenutno sličnih sustava kao što su ApplePay i Google Android Pay, a osnovna razlika je što se ne naslanja na već postojeće platne sheme (npr. kartične mreže) već je u stanju neovisno provesti novčanu transakciju od početka do kraja.

Sustav nudi plaćanje u trgovini, na webu, kupovanje karata i slanje novca među korisnicima. Iako je svaka od tih usluga inovativna na svoj način, posebno se ističe web plaćanje. Naime, kod plaćanja na webu, korisnik skenira QR kod koji se nalazi na stranici te odabire račun i upisuje PIN u vlastitom mobilnom uređaju. Nema potrebe za upisivanjem broja kartice, datuma isteka, CVV-a ili bilo kakvog osobnog podatka na web stranici. Time je sigurnost izrazito poboljšana obzirom da se većina prevara događa zbog raznih virusa i spyware aplikacija u korisnikovom browseru. Kako se ništa ne upisuje u browser, ta opasnonst se u potpunosti eliminira.

Glavne karakteristike

image

Osnovno obilježje FacePay sustava je njegova neovisnost. Naime, FacePay se ne spaja s kartičnim shemama što znači da je usluga trgovcu (koji plaća proviziju) jeftinija jer su iz kalkulacije izbačeni intermedijatori (tj. procesori poput Vise i MasterCard-a). Također, banke i ostale financijske institucije nemaju nikakav trošak implementacije te ne postoji potreba za certificiranjem (poput PCI DSS-a). Pored svega toga, FacePay ne koristi POS terminale niti bilo kakav specijalizirani hardver. Sve to omogućuje procesiranje transakcije po cijeni koja je daleko niža od konkurencije.

Shop in Store

Shop in Store
Shop in Store
Umjesto POS terminala ili bilo kakvog drugog specijaliziranog hardvera, transakcija se incijalizira putem QR koda.

Shop on Web

Shop on Web
Shop on Web
Plaćanje se vrši bez potrebe za unosom broja kartice, datuma isteka, CVV koda ili bilo kakvog osobnog podatka.

Ticketing

Ticketing
Ticketing
Napredni ticketing sustav omogućuje izravno plaćanje mobilnim uređajem bez potrebe za telekom providerima.

Send Money

Send Money
Send Money
Korisnici mogu slati novčana sredstva međusobno ili između vlastitih računa.

Uvijek se trudimo napraviti razliku

Postanite naš partner